Skip to content


Kom igång med skolbloggen.se

Hej kära kollegor!

Jag vill att du ska börja med att bekanta dig med hur en blogg kan se ut genom att titta runt på den här webbplatsen. Ett bra sätt att lära känna en blogg är att börja med sidan ”Om”. På den här bloggen ligger den uppe i menyns högra hörn. Där brukar det stå vem som är ansvarig för bloggen och vad han eller hon har för syfte med den. I övrigt pröva dig fram: klicka på olika länkar och kolla menyer och så vidare. (Du kan ju alltid backa tillbaka med hjälp av pilen uppe i webbläsarens vänstra hörn, om du känner dig vilse och har svårt att hitta tillbaka till ditt utgångsläge.)

Tips: tycker du att texten på skärmen är för liten så kan du lätt öka storleken genom att trycka ”Ctrl” och ”+” samtidigt. Vill du sedan zooma ut igen så trycker du bara ”Ctrl” och ”-”.

Därefter är det dags för dig att skapa ett konto och en blogg på skolbloggen.se. Gör så här:

  1. Klicka på länken till skolbloggen.se!
  2. Registrera dig! Du behöver då komma på ett användarnamn och ett lösenord och du behöver kunna uppge din e-postadress. Välj gärna skolans e-post.
  3. Skapa en blogg! Var noga med vilken adress du väljer (minst 4 tecken), för den kan du inte ändra. Tänk också på att välja en adress som inte systemet riskerar att tro är spam. Välj alltså något som låter som ett namn eller ett ord. Du behöver inte vara så noga med vad du döper din blogg till. Det kan du lätt ändra senare.
  4. Gå in på din e-post och klicka på länken som skolbloggen.se skickat dig.
  5. Logga in! Ditt konto blir då aktiverat.
  6. Sök upp mig, d.v.s. Charlotta Wasteson, och skicka en vänförfrågan! Sök gärna också upp varandra!

Lycka till!

Titta på filmen som skolbloggen.se gjort och som visar hur verktyget fungerar:

Vänliga hälsningar

Charlotta Wasteson

Posted in Att blogga: tips, Digital kompetens, Skolbloggen.


One Response

Stay in touch with the conversation, subscribe to the RSS feed for comments on this post.

Continuing the Discussion

  1. Svenska i Svedala – IKT-tips linked to this post on 15 augusti, 2012

    […] Om du är sugen på att pröva på att blogga med hjälp av skolbloggen kan du få bra hjälp här: http://ikttips.skolbloggen.se/2011/01/29/kom-igang-med-skolbloggen-se/. Det är enkelt att lägga in bilder på en blogg. Du kan antingen ladda upp den själv eller […]

You must be logged in to post a comment.Hoppa till verktygsfältet