Skip to content


Ändra utseende på bloggen

Under rubriken ”utseende” kan du bland annat välja tema och funktioner på din blogg. Testa dig gärna fram, men välj inte ett tema med ljus text på mörk botten, för det är så ansträngande för ögonen.

Under rubriken ”wigets” kan du välja till en del funktioner. Jag brukar till exempel alltid ha ”senaste inläggen” och ”senaste kommentarerna”, men det finns fler funktioner som är nyttiga, kul och som kan pryda din blogg. Titta på andras bloggar för att få inspiration!

Under ”sidhuvud” kan du antingen ladda upp en egen bild eller byta till en annan standardbild. Du kan alltid byta tillbaka om du ångrar dig.

I den här skärminspelningen, som jag egentligen har spelat in till mina elever, får du tips på hur du kan byta tema och lägga till widgets på din blogg:

Vilka widgets du väljer beror på hur ditt tema ser ut. Jag tycker som sagt ofta att det är bra att ha en sök-ruta, statiska sidor, en länklista, de fem eller varför inte femton senaste inläggen och kommentarerna, meta och kanske några bilder.

Här visar jag hur man lägger till länkar i sin länklista:

Lycka till!

Posted in Att blogga: tips, Digital kompetens, Skolbloggen.

Tagged with , , , .


One Response

Stay in touch with the conversation, subscribe to the RSS feed for comments on this post.

Continuing the Discussion

  1. Kom igång med skolbloggen.se | Bloggarna på Österlen linked to this post on 23 mars, 2011

    […] Till slut ska vi testa oss fram för att se hur du kan anpassa utseendet på bloggen, så att det passar dina syften och behov. Här får du tips på hur du kan ändra bloggens utseende: http://ikttips.skolbloggen.se/2011/02/02/andra-utseende-pa-bloggen/. […]

You must be logged in to post a comment.Hoppa till verktygsfältet