Skip to content


Lägga till användare på bloggen

Du kan lägga till användare på din blogg och dessa användare kan få olika behörigheter. Detta har du till exempel nytta av när du och några kollegor vill skapa en gemensam blogg för ett gemensamt projekt eller en kurs. Du har också nytta av det om du vill ha din blogg sluten, men ändå kunna låta dina elever eller kollegor läsa den. Du kan då registrera dem som prenumeranter på din blogg.

Om du till exempel ska lägga till mig som prenumerant på din blogg så är mitt användarnamn cwaste och min epostadress är cwasteson@gmail.com. (När jag började med skolbloggen sorterade skolmejlen bort alla mejl från skolbloggen, det är därför jag använder min privata mejl. Nu funkar dock skolans e-post, så jag vill rekommendera dig att i första hand använda den.)

Behörighetsnivåer

Du som administrerar din blogg ger olika användare olika rättigheter, från en användare som endast kan läsa och kommentera vad som skrivs till administratörer (som dig själv) som kan göra allt. Detta är de olika nivåerna:

 • Prenumerant: kan läsa och kommentera bloggen
 • Medarbetare: kan göra allt som en prenumerant kan + skapa och redigera artiklar (så kallade ”inlägg”) och hantera kommentarer
 • Författare: kan göra allt som en medarbetare kan + hantera media (ljud & bild)
 • Redaktör: kan göra allt som en författare kan + hantera länkar och sidor (”sidor” kallas de statiska delarna av bloggen, t.ex. sidan ”om”)
 • Administratör: har fullständiga rättigheter, kan alltså ändra bloggens utseende, hantera användare etc.

Lycka till!

Posted in Att blogga: tips, Digital kompetens, Skolbloggen.

Tagged with , , , .


2 Responses

Stay in touch with the conversation, subscribe to the RSS feed for comments on this post.

Continuing the Discussion

 1. Kom igång med skolbloggen.se – IKT-tips linked to this post on 7 mars, 2011

  […] Nästa steg är att vi ska titta på inställningarna för bloggen.  Vilka ska till exempel kunna läsa din blogg? Här får du bland annat tips på vilken synlighetsgrad du kan välja för din blogg: http://ikttips.skolbloggen.se/2011/02/02/andra-installningar-pa-bloggen/ och här får du instruktioner om hur du lägger till användare (till exempel prenumeranter) på din blogg: http://ikttips.skolbloggen.se/2011/02/02/lagga-till-anvandare-pa-bloggen/ […]

 2. Kom igång med skolbloggen.se | Bloggarna på Österlen linked to this post on 23 mars, 2011

  […] Nästa steg är att vi ska titta på inställningarna för bloggen.  Vilka ska till exempel kunna läsa din blogg? Här får du bland annat tips på vilken synlighetsgrad du kan välja för din blogg: http://ikttips.skolbloggen.se/2011/02/02/andra-installningar-pa-bloggen/ och här får du instruktioner om hur du lägger till användare (till exempel prenumeranter) på din blogg: http://ikttips.skolbloggen.se/2011/02/02/lagga-till-anvandare-pa-bloggen/ […]

You must be logged in to post a comment.Hoppa till verktygsfältet