Skip to content


Välkommen till våra Pedagogiska workshops!

På onsdagar har vi numera regelbundet träffar som har kommit att kallas ”Pedagogisk Workshop”. Kanske är ”workshop” inte det mest tilltalande namnet för en svensklärare, men det understryker att tanken är att vi inte bara ska föreläsa för varandra utan även ”pröva på”. Att ordet ”pedagogisk” är med i rubriken gillar jag däremot. Det ska vara pedagogiken inte tekniken som står i centrum, eller hur?!

Vad har vi gjort på våra onsdagsträffar då?

Jo, bland annat så har Ola Svahn berättat om hur det kan vara att skapa och digitala läromedel i samarbete med ett läromedelsföretag och visat en webbresurs i kemi som han jobbat med de sista 10 åren. (Det tar tid att bygga upp ett så digert material.) Lärresursen är kopplad till en lärobok i kurserna Kemi A respektive B och materialet ägs av Liber, men än så länge ligger det helt öppet för vem som helst att använda. Det gör materialet lätt att komma åt och använda för såväl elever som lärare och det är fin marknadsföring för Liber. Är den öppna webbresursen riktig bra, då blir man väl väldigt sugen på att även köpa och använda boken!?
Här kan du gå in och titta på materialet:  http://www4.liber.se/gymnasiekemi/

Posted by Picasa

Andra saker som vi har gjort är att Kalle Westinsson har tipsat om vad man kan tänka på när man gör en PowerPoint och visat ett konkret exempel på hur man kan använda sig av Pecha Kucha när man gör en presentation. Hans material kan du hitta under fliken utvecklingsgrupper på skolans Forum.

Ida Jenzén Räihä och Andreas  Wennerström har visat hur de i språkintroduktionsprogrammet använder sig av Word och en projektor när de gör ordlistor och hur eleverna gjort författarporträtt med hjälp av PowerPoint. De visade också några olika datorprogram, bland annat Safir, som är ett webbaserat program för språkträning, och ett program där man kör bil och lär sig trafikregler.

Kanske har du önskemål på vad vi ska ta upp? Hör i så fall av dig till mig, Kalle eller Henrik!

Posted in Digital kompetens, Kemi, Pedagogisk verkstad, Språkintroduktion.

Tagged with .


0 Responses

Stay in touch with the conversation, subscribe to the RSS feed for comments on this post.

You must be logged in to post a comment.Hoppa till verktygsfältet