Skip to content


Animationer att diskutera i samhällskunskapen

Kristina Alexanderssons blogg hittade jag detta tips på webbresurser. Här kan du se animeringar i form av kartor. I animationerna får varje land sin storlek efter hur många invånare som det gäller. I den första animationen handlar det till exempel om hur många avrättningar som skett och därför blir världskartan mycket förvrängd när man sätter igång förändringen. Ett fåtal (och ändå alldeles för många) länder har dödsstraff, bl a USA, Iran, Saudiarabien och Pakistan. Kina hade flest avrättningar, 470 st under 2009. Något som jag gillar med verktyget är att man tydligt anger sina källor. Det ser ut som om man även länkar till den statistik som man använt, titta under ”details”, men jag lyckas inte komma åt att klicka på det. Den samlade statistiken syns automatiskt i nedre högra hörnet. Vill du se siffror för de enskilda länderna för du muspekaren över kartan. Fint, eller hur?!

Show(r)/world

Hur många dödsstraff som verkställs i respektive land

Hur många invånare som inte är läs- och skrivkunniga

Posted in Digitala resurser, Geografi, Samhällskunskap.


0 Responses

Stay in touch with the conversation, subscribe to the RSS feed for comments on this post.

You must be logged in to post a comment.Hoppa till verktygsfältet