Skip to content


Lektionstips: sök sommarjobb

På Linn Gustavssons blogg Jakten på den perfekta lektionen hittade jag ett bra lektionstips med diskussion som jag klipper in här nedan. Eftersom bloggen ligger under licensen Creative Commons (by, nc, nd) lägger jag här in inlägget i sin helhet utan några förändringar.

Nya sätt att söka jobb

I fredags var det dags att söka sommarjobb på lektionstid igen.
Vi..

  1. Letade lediga jobb
  2. Övade på att ringa genom rollspel
  3. Formulerade ansökningar
  4. Spelade in videopresentationer

Med hjälp av laptop och mobiltelefon.

Jag är imponerad över Gröna Lund som rekryterar till vissa jobb genom att be de sökande göra videopresentationer av sig själva. De har också en funktion att  kompisar kan nominera varandra till sommarjobben på Gröna Lund via Facebook.

Kommer rekrytering i framtiden mer och mer att ske genom att den arbetssökande presenterar sig själv med sin profil online? Kanske enligt den här undersökningen. OfficeTeam Survey: One-Third of Managers Believe Online Profiles Will Replace Resumes – Feb 10, 2011

Kanske ersätts/kompletteras den traditionella ansökan snart med:
1. En kort film
2. En länkad resume online istället för en bifogad fil.
http://resume.linkedinlabs.com/6azywnu2
3. En visualisering av olika kontaktnätverk.

Posted in Digital kompetens, Samhällskunskap, Svenska.


0 Responses

Stay in touch with the conversation, subscribe to the RSS feed for comments on this post.

You must be logged in to post a comment.Hoppa till verktygsfältet