Skip to content


Workshop 29 september: bloggar m m

I dag, den 29 sept 2011, tittade vi på hur man kan använda bloggar i undervisningen och startade vars en blogg på skolbloggen.se.

En bra början är att titta på vilka inställningar man vill ha på sin blogg vad gäller:

  • ”synligheten” (Du ska bestämma vilka som ska kunna läsa bloggen. Ska den vara helt öppen eller vill du begränsa vilka som ska kunna se den? Gör du inget aktivt val så är bloggen öppen för vem som helst att läsa. Ofta är det just det som man vill, men inte alltid …),
  • ”diskussion” (Du ska bestämma vilka regler som ska gälla för vilka som ska kunna kommentera inlägg. Vill du att de som kommenterar ska behöva uppge ett namn och en epost-adress för att kunna kommentera? Vill du behöva godkänna kommentarerna innan de publiceras? Jag tycker att det kan vara en bra inställning att man ska ha minst en godkänd kommentar för att ens kommentarer ska synas utan att den som har bloggen aktivt gått in och godkänt den) och
  • hur man lägger till ”användare” (Detta behöver du kunna när du vill bjuda in dina elever till en ”sluten blogg” och/eller när du vill ge dina elever möjlighet att själva skriva inlägg på bloggen. Har de redan ett konto på skolbloggen behöver du bara veta deras epostadresser för att bjuda in dem. Har de inget konto, måste ni dessutom komma överens om ett användarnamn per elev.)

Det kom önskemål om att vi ska följa upp kursen kring bloggar och det gör vi gärna. Vi återkommer med nytt datum.

Förutom att vi jobbade kring bloggar, så kunde den som ville få hjälp med hur den nya datorn fungerar. Vi visade till exempel hur man kan visa dvd-filmer med hjälp av sin dator och projektorn och högtalarna som är installerade i klassrummet.

Posted in Att blogga: tips, Pedagogisk verkstad.


0 Responses

Stay in touch with the conversation, subscribe to the RSS feed for comments on this post.

You must be logged in to post a comment.Hoppa till verktygsfältet