Skip to content


Mentorstiden 10 okt 2011: Akademisk hederlighet

I dag på mentorstiden talade vi om plagiat och akademisk hederlighet. Inte för att någon här fuskat, utan för att det i dag upptäcks allt fler högskolestudenter som plagierat och som därför blir avstängda från sina studier. Här kan du till exempel läsa Tornbjörn Tenfälts artikel, som publicerades 14 aug 2011, http://www.dn.se/nyheter/sverige/okande-fusk-oroar-hogskolorna . Ökningen sägs inte kunna motiveras med att kontrollen har ökat i motsvarande grad och det största problemet är plagiaten.

Det har generellt blivit en uppstramning. Även om det kanske blivit lättare att ”klipp och klistra” så har det också blivit lättare att upptäcka plagiaten. Nu kan även gymnasieelever stängas av från sina studier på grund av fusk.

Här kan du se några filmer som på ett humoristiskt men också informativt och tänkvärt sätt tar upp vad som är plagiat och vad plagiat kan leda till: http://cwaste.skolbloggen.se/redovisning/akademisk-hederlighet/

Posted in Plagiatkontroll, Upphovsrätten.


0 Responses

Stay in touch with the conversation, subscribe to the RSS feed for comments on this post.

You must be logged in to post a comment.Hoppa till verktygsfältet