Skip to content


Bloggen som ett pedagogiskt verktyg

Här kan ni se en presentation kring hur man kan använda bloggen i skolan:

Är du sugen på att blogga med dina elever eller kollegor, så vill jag i första hand tipsa dig om att använda skolbloggen.se (som i sin tur använder bloggverktyget WordPress) eller blogger (som är Googles bloggverktyg). Blogger är lite lättare att lära sig, men skolbloggen/Wordpress har lite fler och större möjligheter, till exempel kan du där få din blogg att fungera och se ut som en hemsida med menyer och undersidor).

Tps:

Här har jag skrivit lite mer om skolbloggen och om .SE:s handledningar: http://cwasteson.blogspot.se/2011/09/hur-du-lagger-in-bilder-i-dina-inlagg.html

Och här kan du läsa mina elevers tips på hur du kommer igång med skolbloggen och WordPress (t ex hur du skriver blogginlägg, lägger till bilder och filmer och vad du ska tänka på när du väljer synlighetsinställningar på bloggen): http://cwastes.skolbloggen.se/category/kom-igang-med-skolbloggen-se/

Lycka till!

Posted in Att blogga: tips, Digital kompetens.

Tagged with , , , .


14 Responses

Stay in touch with the conversation, subscribe to the RSS feed for comments on this post.

 1. Annica Hörnell says

  Hej,
  Jag rekommenderar att ni INTE använder skolbloggen.se. De har lagt till annonser i bloggarna och är inte supportinriktade. Hör med er lokala AV-media avdelning istället om de har en bloggtjänst tillgänglig. Bättre support och inga annonser! Ett annat alternativ är Webbstjärnan som också är gratis, annonsfri och med bra support.

 2. Avatar för cwasteson cwasteson says

  Hej!
  Intressant att läsa dina tankar kring skolbloggen. Men var är annonserna? Jag har många bloggar här och ingen av dem har någonsin haft några annonser, mer än att man i redigeringsläget kan se lite reklam för skolbloggens sida på facebook.
  Jag gillar också webbstjärnan, men nackdelen med deras tjänst är att den bara är gratis under det år man deltar i tävlingen. Sedan stängs bloggen om man inte börjar betala.
  Jag använder blogger också och kommer kanske att använda det verktyget ännu mer i framtiden eftersom jag tycker det har mindre driftsstörningar. Inte heller där behöver man ha reklam i sina bloggar, utan det är lätt att välja bort.
  Bra att det växer fram fler möjligheter kring WordPress i stil med Skolbloggen. Att skapa den typen av tjänster är inte så dyrt om man har plats på en server, men det tar mycket tid för underhåll och därför är det viktigt att någon eller några sedan har tid att ta hand om projektet för att det ska ha en chans att fungera. Jag fåt också intrycket att Skolbloggen har små resurser. Hur det blir med de nya tjänster som lokala AV-Centraler startar i längden vet ingen … Men man kan ju hoppas och man kan ju njuta av dem så länge som de fungerar bra. :)
  Fortsätt gärna med att tipsa om verktyg som du gillar! Det är toppen om du inspirerar och hjälper mig och andra ”skol-bloggare”!
  Vänliga hälsningar
  Charlotta

 3. top web hosting says

  Hostingexcel.com is one of the easiest yet efficient webhosting review website out there. The websites offers web hosting companies with easy layout and cheap web hosting appeals to the beginners while its different types of web hosting and other useful plugins appeals to the more experienced webmasters. Also they also have web hosting discounts that I found to after I signed up.

 4. Cam4 webcam boy spy says

  Valuable data. Blessed everyone I uncovered your internet site by mistake, that i’m astonished exactly why this kind of twist of fate did not occurred prior! My spouse and i saved that.

Continuing the Discussion

 1. diy storage sheds linked to this post on 27 maj, 2014

  diy storage sheds

  Bloggen som ett pedagogiskt verktyg – IKT-tips

 2. nike free linked to this post on 28 maj, 2014

  nike free

  Bloggen som ett pedagogiskt verktyg – IKT-tips

 3. louis vuitton sunglasses linked to this post on 12 juni, 2014

  louis vuitton sunglasses

  Bloggen som ett pedagogiskt verktyg – IKT-tips

 4. barefoot contessa linked to this post on 26 juni, 2014

  barefoot contessa

  Bloggen som ett pedagogiskt verktyg – IKT-tips

 5. biofuel trees linked to this post on 3 juli, 2014

  biofuel trees

  Bloggen som ett pedagogiskt verktyg – IKT-tips

 6. get more views on youtube linked to this post on 11 juli, 2014

  get more views on youtube

  Bloggen som ett pedagogiskt verktyg – IKT-tips

 7. linked site linked to this post on 16 juli, 2014

  linked site

  Bloggen som ett pedagogiskt verktyg – IKT-tips

 8. Reviews linked to this post on 22 juli, 2014

  Reviews

  Bloggen som ett pedagogiskt verktyg – IKT-tips

 9. relocation linked to this post on 23 juli, 2014

  relocation

  Bloggen som ett pedagogiskt verktyg – IKT-tips

 10. how to get dreadlocks linked to this post on 19 augusti, 2014

  how to get dreadlocks

  Bloggen som ett pedagogiskt verktyg – IKT-tipsSome HTML is OK

or, reply to this post via trackback.