Skip to content


Blogg

Den här bloggen är skapad på skolbloggen.se. Skolbloggen är en tjänst som tillhandahålls av sli.se, d.v.s. AV-Media-centralerna eller mer korrekt Svenska läromedel på Internet, och jag rekommenderar den varmt. Skolbloggen är gratis för oss och våra elever och innefattar, förutom bloggverktyget WordPress,  även ett slags social gemenskap i stil med ett skolvärldens Facebook. Där kan du skicka vänförfrågningar, skicka personliga meddelanden och gå med i och/eller skapa olika typer av intressegrupper.

Titta på filmen som skolbloggen.se gjort och som visar hur verktyget fungerar:

WordPress finns i två varianter som du även kan använda utanför skolbloggens tjänst. Den mer avancerade formen innebär att du måste ha ett eget webbhotell (http://wordpress.org/). Den mer förenklade versionen blir gratis eftersom du inte behöver köpa till några tjänster ( http://wordpress.com/).

Ett alternativ till skolbloggen och/eller WordPress tillhandahålls av Google. Den som registrerar sig på Google kan skaffa sig en blogg i ett bloggverktyg som heter Blogger och som är lätt att använda.

Här kan du se en film som Marielundsskolan i Haparanda gjort om hur man skapar en blogg på Blogger:

Lycka till!


0 Responses

Stay in touch with the conversation, subscribe to the RSS feed for comments on this post.

You must be logged in to post a comment.Hoppa till verktygsfältet