Skip to content


Skapa en egen lärplattform

Här berättar Åsa Kronkvist om hur du kan skapa en kursplattform i form av en blogg på WordPress. Detta verktyg används även av Skolbloggen.se som jag har använt här.

Bloggen kan du till exempel använda för att publicera material och länkar som dina elever kan ha nytta av i sina studier. Du kan också använda bloggen till att diskutera med dina elever via kommentarsfunktionen.

Självklart måste man inte ha en blogg (eller annan typ av webbplats) per klass eller per lärare, utan flera lärare kan samarbeta kring en eller flera klasser.

Jag är mycket förtjust i bloggen som verktyg i skolan. Här kommer några exempel på hur det kan se ut …

Den här bloggen använder jag för att skriva veckoplanering på en kurs (i det här fallet Svenska B med undervisningsgrupp NV08) och publicera uppgifter och annat material som mina elever kan ha behov av när de tar kursen: NV08 läser Svenska B.

Den här bloggen använder jag för att samla material (information och uppgifter) allt eftersom jag skapar eget eller hittar andras material som jag gillar och tycker passar i mina kurser: Fröken Wastesons länksida.

Bloggar passar också mycket bra om man vill diskutera något med sina elever eller om man vill låta eleverna diskutera olika ämnen med varandra. Detta är något som jag särskilt utnyttjat i denna blogg: Elever & lärare tipsar & diskuterar.


One Response

Stay in touch with the conversation, subscribe to the RSS feed for comments on this post.

Continuing the Discussion

  1. Skapa en egen lärplattform – IKT-tips » Timedia linked to this post on 5 december, 2011

    […] Via Scoop.it – IKT i UtbildningVia ikttips.skolbloggen.se […]

You must be logged in to post a comment.Hoppa till verktygsfältet